Zorgondersteuning Dienstverlening Hago Zorg
Sjoerd Zorgcategoriemanager Ziekenhuizen

Meer weten?

Zorgcategoriemanager Ziekenhuizen Sjoerd Dijkstra helpt je graag!

30-01-2020

Zorgondersteuning in het Catharina ziekenhuis

In het Catharina Ziekenhuis werken zo'n 200 collega's van Hago Zorg. Naast schoonmaakwerkzaamheden voeren zij ook zorgondersteunende taken uit. Klantmanager Edwin Kuijpers en teammanager Anja Duijmelinck vertellen over de samenwerking.

"De zorgondersteunende taken die wij uitvoeren in het Catharina Ziekenhuis zijn heel divers en vragen om een goede samenwerking met de zorg. We wegen patiënten bij dialyse, vullen patiëntkamers en de verbandkamer aan, maken apparatuur schoon maar ook patiëntvervoer behoort tot onze taken. Daarnaast spoelen we de beademingsapparatuur van de Intensive Care (IC), wassen we verpleegkundige materialen en op de kraamafdeling zorgen we onder andere voor bevoorrading van materialen en medische hulpmiddelen voor een bevalling. Tot slot zetten onze schoonmaakmedewerkers de conferentieruimtes klaar voor vergaderingen."

Op de IC

Schoonmaakmedewerker Pasti Blankenberg werkt al twaalf jaar als het Catharina Ziekenhuis en vertelt over haar werk op de IC. "We werken op een vaste plek op de IC, zodat we weten wie de zorgprofessionals zijn en wat ze nodig hebben. Communicatie is hier zeer belangrijk." Pasti laat de materialenkar zien met alle benodigdheden voor de zorg. Ze vult de voorraden aan op de kamers en weet precies wat alles is. "De materialenkar vind ik het meest leuke en uitdagende van mijn werk."

Bedplaats

Als een patiënt ontslagen wordt, naar de OK gaat of overlijdt, moet de bedplaats worden schoongemaakt voor een nieuwe patiënt. De schoonmaakmedewerkers maken álles schoon: de bedplaats en de bijbehorende apparatuur en bekabeling.

Eten en drinken voor de patiënten

Schoonmaakmedewerker Arminda Stabel is op de IC verantwoordelijk voor het bestellen van eten en drinken voor de patiënten. De zorgprofessionals besluiten wat de patiënt mag eten en Arminda kiest de gerechten uit. "Ik bestel het eten voor de patiënten. Op een lijst staat per patiënt wat ze mogen eten. Wanneer dit niet zo is, ga ik bij de patiënt langs om te vragen wat zij willen eten. Mocht de communicatie lastig zijn, vraag ik het aan de aanwezige zorgprofessional."

Samenwerking met de zorg

De zorgprofessionals en de schoonmaakmedewerkers zijn zeer goed op elkaar ingespeeld. "Wij waarderen de zorgprofessionals heel erg en zij ons ook. Ze beschouwen ons echt als een lid van hun team. Met elkaar maken we werkafspraken, drinken we even koffie en tijdens ziekte of vakantie laat de zorg altijd iets van zich horen. Zelfs als er een cadeau aan de zorgprofessionals wordt gegeven, krijgen wij die ook," vertelt Pasti. Ook klantmanager Edwin is zeer lovend over de samenwerking met de zorg in het Catharina Ziekenhuis: "De schoonmaakmedewerkers worden helemaal opgenomen in het zorgteam. Van cursussen tot werkzaamheden. Dat is tot slot ook ons streven: één met de zorg."

Zorgondersteuning In Het Ziekenhuis

Meer blogs

Revant Hago Zorg Samenwerken
De 5 zorgcategorieën

Revant en Hago Zorg: een glimmende samenwerking

Hago Zorg maakt vanaf 2019 schoon bij Revant. Het contract werd via een marktuitvraag verkregen en het schoonmaakprogramma was vooraf vastgesteld. Maar zowel Revant als Hago Zorg hadden nog wat wensen. En die spraken ze uit naar elkaar. Het eindresultaat: een maatwerk schoonmaakprogramma dat beter past bij de locatie zónder kostenstijging.
26-10-2023
2 min.
Vivianne Zeestraten Zorgcategoriemanager Ouderenzorg Hago Zorg 2023
De 5 zorgcategorieën

De ouderenzorg toekomstbestendig

Het is een gegeven: het aantal ouderen neemt toe, maar het personeelstekort in de zorg is onveranderd hoog. En dit zal de komende jaren niet verbeteren. De zorg moet anders georganiseerd worden. Vivianne Zeestraten, Zorgcategoriemanager Ouderenzorg, deelt waar zij in gelooft.
12-10-2023
2 min.
Ter Weel Ondersteuning Corona
De 5 zorgcategorieën

In de actie bij Zorggroep Ter Weel in Krabbendijke

Wat doe je als je zorgorganisatie wordt getroffen door een uitbraak van COVID-19? Waarbij in zeer korte tijd niet alleen een groot deel van de cliënten positief test, maar ook je medewerkers? Dan zit je met je handen in haar. Voor even. Want Zorggroep Ter Weel en Hago Zorg vormen samen een geoliede machine. Er werd meteen actie ondernomen om deze uitdaging aan te gaan.
31-05-2022
2 min.