Banner Innovatie In Schoonmaak
11-06-2019

Innovatie in schoonmaak

Schoonmaak en hygiëne zijn onlosmakelijk verbonden. Hago Zorg is er specialist in. Met de nieuwe strategie worden zij nog deskundiger gesprekspartners én dragen zij hun steentje bij aan het personeelstekort in de zorg.

Banner Innovatie In Schoonmaak

Herman Busch, Algemeen Directeur van Hago Zorg: "We weten dat klanten tevreden zijn over onze kwaliteit. Toch wilden we nadrukkelijk een stap dichter bij onze klant zetten bij het formuleren van onze nieuwe visie. Uit gesprekken met onze 45 grootste klanten werd onze volgende stap duidelijk. We hebben er een operationele managementlaag tussenuit gehaald én werken nu met landelijke zorgcategoriemanagers die specialist zijn op het gebied van ziekenhuiszorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg, GGZ óf academische ziekenhuiszorg. Zij zijn volledig ingewijd in de uitdagingen van de verschillende zorgorganisaties. Een specialistische gesprekspartner dus als het om trends, ontwikkelingen en innovatie gaat. Ook relatiebeheer wordt eenvoudiger: eens per kwartaal is er een overleg met de zorgcategoriemanager en natuurlijk blijft de eigen klantmanager er voor de dagelijkse zaken en de borging van de kwaliteit."

Bijdrage personeelskrapte
Naast de specialistische schoonmaakdiensten gaat Hago Zorg zorgondersteunende diensten aanbieden. "Bloemen opruimen, maaltijden brengen en bedden opmaken zijn geen taken voor verpleegkundigen. Onze schoonmaakmedewerkers nemen deze lichte facilitaire werkzaamheden over. Dat is al snel 30% van hun taken." Het mes snijdt aan twee kanten aldus Herman: "De zorg wordt ontlast en wij bieden onze medewerkers taakdifferentiatie."

Green Deal
Trots is Herman dat de nieuwe visie gedeeld wordt door zijn personeel: "We brengen positieve impact op ieder mens in de zorg". En natuurlijk denken we ook aan de Green Deal, legt Herman uit: "Wij hebben onszelf tot doel gesteld om in 2022 de minst belastende schoonmaakdienst van de maatschappij te zijn door de CO2-uitstoot met 5% te verminderen."


Bron: Intrakoop

Meer nieuws

Hagozorg SAM UVC Patientenkamer
Innovatieve dienstverlening

Vele (robot) handen maken licht werk

2 min.
Hago Zorg Desinfectierobot Mcl
Innovatieve dienstverlening

Robot desinfecteert voor eerste keer ziekenhuisapotheek in MCL

1 min.
Zorgservice Revolutie Hago Zorg 1
Innovatieve dienstverlening

Terugblik op het congres Zorg Service Revolutie

1 min.