VR
28-05-2020

Veilig schoonmaken met Virtual Reality

Hago Zorg en Alpheios zetten met de VR training ‘Veilig aan het werk in het ziekenhuis’ samen de volgende stap in hun opleidingsaanbod. De Hago Zorg medewerkers werkzaam in het Medisch Centrum Leeuwarden, Martini Ziekenhuis en het Radboudumc hebben de primeur.

VR

De training is speciaal ontwikkeld voor de ziekenhuiswerkomgeving. Op deze manier wil Hago Zorg haar medewerkers optimaal ondersteunen en voorbereiden om veilig (hygiënisch) te werken voor zichzelf en anderen. “Het is belangrijk dat we zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid komen en daarom is de VR training gefilmd in een echt ziekenhuis met echte collega’s.” Sjoerd Dijkstra, zorgcategoriemanager van Hago Zorg, is blij met deze ontwikkeling. “Wij proberen ons opleidingsaanbod zo specifiek mogelijk aan te laten sluiten op de zorgcategorieën die wij kennen, in dit geval (academische) ziekenhuizen. Er zijn meerdere VR initiatieven in de markt waarbij de focus ligt op veiligheid en hygiëne maar doorgaans zijn deze erg algemeen. Maar als de opleidingsomgeving niet overeenkomt met de daadwerkelijke werkomgeving van de medewerker voegt het weinig toe in de praktijk en sla je de plank mis.”

Rita Brouwer, Manager Service Concepts van Alpheios: “VR is voor ons een efficiënte en doelgerichte opleidingsmethodiek en is daarnaast ook vooral leuk. Het is een opleiding in ontwikkeling. Samen met input van de medewerkers op de pilotlocaties komen we tot een gaaf concept dat we hopelijk op meerdere locaties kunnen gaan inzetten.”

Meer nieuws

Banner Rondje GGZ
Nieuws, GGZ & Gehandicaptenzorg

Hago Zorg draagt steentje bij aan mentale gezondheid met “Rondje GGZ Oost Brabant”

28-09-2021
2 min.
Ziekenhuis Amstelland
Nieuws, Ziekenhuizen, Hago zorg

Ziekenhuis Amstelland tekent bij voor vijf jaar met Hago Zorg

16-09-2021
1 min.
Best Practice Banner 2
Nieuws, Hago zorg

Hago Zorg, Erasmus MC en Hago Nederland winnen de Best Practice Award 2021

09-09-2021
1 min.