Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Eslam
23-11-2023

"Bij Hago Zorg ben je meer dan een werknemer"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Schoonmaakmedewerker Eslam Rafat en haar man hebben geen familie in Nederland. Dat vindt Eslam soms moeilijk. Gelukkig krijgt ze steun van collega’s. “Mijn leidinggevenden zeggen: je bent niet alleen. En zo voel ik dat ook. Ik ben hier welkom.” De man van Eslam komt ook uit Egypte, maar woonde al in Nederland. Toen hij op vakantie ging naar Caïro leerde hij Eslam kennen. Niet veel later verhuisde ze voor de liefde naar Nederland.

Contact zorgt voor respect

Het was even wennen voor Eslam om in Nederland te wonen. “Het gaat erom hoe je leeft, niet om je kleur of je geloof. Als je contact maakt met mensen, krijgen anderen vanzelf respect voor je. Daarom praat ik met iedereen.”

Patiënten opvrolijken

Op haar werk praat Eslam veel: met collega’s en met patiënten. “Ik werk sinds 8 jaar op de Acute Opname Afdeling in het LUMC. De patiënten daar weten nog niet wat ze mankeert. Ik probeer ze een beetje op te vrolijken, want vaak zijn ze verdrietig en bang.”

Eslam kan zich goed voorstellen hoe de patiënten zich voelen. “Mijn man heeft een hartoperatie gehad en hij heeft met corona in coma gelegen. In die tijd was ik ook bang voor wat er ging gebeuren.”

Veel steun

Gelukkig kreeg Eslam veel steun op haar werk. Ze is ontzettend blij met haar klantmanager en teamleider. “Ik kreeg bloemen en het was geen probleem als ik soms iets korter werkte. We praatten er veel over en ze zeiden: je bent niet alleen. Zo voel ik dat nu ook. Zij zien me als werknemer, maar óók als mens. Dat is echt niet bij elke werkgever zo. Maar wel bij Hago Zorg!”

Meer blogs

Ingrid Kornips Greenteam Hago Zorg
Een betere wereld

Green Team maakt een verschil

Het hart van Hago Zorg is niet alleen oranje, maar ook zeker groen. Het bedrijf ademt impact ambitie en ziet het belang van duurzaamheid. Het Green Team is hiervoor verantwoordelijk en zorgt er inmiddels al vijf jaar voor dat "groen" een belangrijke positie blijft behouden in de bedrijfsorganisatie en strategie.
01-02-2024
1 min.
Hago Zorg Stichting Nieuwe Nederlander Ouasilla 2
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

“Toen ik ging werken, veranderde mijn leven hier”

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Op haar 21ste kwam Ouassila Azaugag vanuit Marokko naar Nederland. De eerste 4 jaar wilde ze graag terug. Maar sinds ze bij Hago Zorg werkt, is dat veranderd.
09-01-2024
1 min.
Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Jamila
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Op mijn werk heb ik Nederlands én Turks geleerd"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Jamila van Velzen - Kheyi kwam ruim 30 jaar geleden vanuit Marokko naar Nederland. Nu is ze VIP-coach bij Hago Zorg.
10-10-2023
2 min.