Hago Zorg Stichting Nieuwe Nederlander Ouasilla 2
09-01-2024

“Toen ik ging werken, veranderde mijn leven hier”

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Op haar 21ste kwam Ouassila Azaugag vanuit Marokko naar Nederland. De eerste 4 jaar wilde ze graag terug. Maar sinds ze bij Hago Zorg werkt, is dat veranderd.

Voor Ouassila is werken heel belangrijk. “Ik hou van mensen om me heen. En van nieuwe dingen leren.” Maar de eerste jaren in Nederland zat ze vaak thuis vanwege de opvoeding van haar kinderen. “Van thuis zitten met baby’s werd ik soms helemaal gek! Ik wilde me ontwikkelen. Ik begon met een opleiding Kinderopvang. Maar met de kinderen thuis was dat niet te doen.”

Hago Zorg Stichting Nieuwe Nederlander Ouasilla 1
Aan de slag als schoonmaker

Ouassila wilde graag de deur uit. Daarom ging ze aan het werk. “Ik begon met schoonmaken op een school. Later werden het kantoren. Maar in die lege gebouwen kwam ik niemand tegen. Ik vond het saai en leerde de Nederlandse taal niet.” Via een vriendin kwam Ouassila bij Hago Zorg. Daar voelde ze zich meteen welkom. Ze werkt nu 6 jaar op de afdeling neonatologie.

Even alles vergeten

Ouassila’s leven is helemaal veranderd door haar werk. “Als ik werk, vergeet ik alle andere dingen even. Ik lach en praat veel met mijn collega’s en het personeel. Ze zijn allemaal zó aardig. Ze spreken rustig en duidelijk, zodat ik ze kan begrijpen. Daardoor wordt mijn Nederlands beter.”

Ook krijgt Ouassila taalles via Hago Zorg. “Als er weer genoeg collega’s meedoen, gaan we verder met spreekoefeningen.”

Niet meer terug

Inmiddels wil Ouassila niet meer terug naar Marokko. “Ik ben blij met mijn leven hier. Natuurlijk mis ik mijn familie, maar Nederland is mooi. Ik hou van de seizoenen. En werken is hier veel gemakkelijker dan in Marokko. Ook kan ik alles combineren: werken, sporten, leren.”

Ouassila volgt nu ook een opleiding Massage. “Soms oefen ik op mijn collega’s. In de toekomst wil ik daar meer mee doen. Maar wél naast mijn werk bij Hago Zorg. Want dat wil ik echt niet kwijt!”

Meer blogs

Ingrid Kornips Greenteam Hago Zorg
Een betere wereld

Green Team maakt een verschil

Het hart van Hago Zorg is niet alleen oranje, maar ook zeker groen. Het bedrijf ademt impact ambitie en ziet het belang van duurzaamheid. Het Green Team is hiervoor verantwoordelijk en zorgt er inmiddels al vijf jaar voor dat "groen" een belangrijke positie blijft behouden in de bedrijfsorganisatie en strategie.
01-02-2024
1 min.
Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Eslam
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Bij Hago Zorg ben je meer dan een werknemer"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Eslam verhuisde vanuit Egypte naar Nederland voor de liefde. Nu werkt ze als schoonmaakmedewerker en ervaart ze veel steun van haar collega's.
23-11-2023
1 min.
Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Jamila
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Op mijn werk heb ik Nederlands én Turks geleerd"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Jamila van Velzen - Kheyi kwam ruim 30 jaar geleden vanuit Marokko naar Nederland. Nu is ze VIP-coach bij Hago Zorg.
10-10-2023
2 min.