Ingrid Kornips Greenteam Hago Zorg
01-02-2024

Green Team maakt een verschil

Het hart van Hago Zorg is niet alleen oranje, maar ook zeker groen. Het bedrijf ademt impact ambitie en ziet het belang van duurzaamheid. Het Green Team is hiervoor verantwoordelijk en zorgt er inmiddels al vijf jaar voor dat "groen" een belangrijke positie blijft behouden in de bedrijfsorganisatie en strategie.

Het Green Team bestaat uit collega's van de afdeling Finance, Klantorganisatie en andere relevante afdelingen. De afgelopen vijf jaar heeft het team gewerkt aan programma's om duurzame acties te borgen.
Deze programma’s zijn onderdeel van het strategisch jaarplan en de business roadmap tot 2030. "Een mooi voorbeeld is ons programma dat zich richt op logistiek", vertelt Manager Marketing & Communicatie Madeleine Coomans-Dusée. "Het logistiek proces om onze klantlocaties te voorzien van middelen en materialen kan slimmer. Vorig jaar realiseerden we een reductie 40%. Een academisch ziekenhuis ontving meer dan 800 leveringen per jaar. Nu zijn dat er 400."

Madeleine Coomans Greenteam Hago Zorg
Groen van A naar B
Ingrid Kornips Greenteam Hago Zorg

“Daarnaast hebben we ook een programma elektrisch rijden”, zegt Manager Kwaliteit & Compliance Ingrid Kornips Moll. ‘Met 4.000 medewerkers reizen we ongelooflijk veel. We zijn eigenlijk altijd onderweg. Maar er zijn ook groene manieren om van A naar B te komen. Dat onderzoeken we. In 2025 zijn al onze leaseauto’s elektrisch."

Wendbaarheid

Elk programma heeft een eigenaar, maar initiatieven die onder de programma's vallen worden samen door het Green Team bedacht. "Hierdoor kunnen we heel snel, gerichte stappen zetten", benadrukt Ingrid. "Het helpt om de Finance & Process Control Directeur in ons team te hebben. Zo kan het initiatief rechtstreeks met de directie besproken worden voor besluitvorming en budget. Daarmee onderstrepen we dat wij
durven te investeren in duurzaamheid. Dat valt eigenlijk buiten onze scope, maar is indirect wel heel belangrijk voor de impact die wij als Hago Zorg willen maken."

Vebego's Impact Journey

Hago Zorg is een Vebego bedrijf. Dit interview is onderdeel van Vebego's Impact Journey. Ben je benieuwd hoe we nog meer impact maken? Download de Vebego Impact Journey en laat je inspireren.

Download hier

Meer blogs

Hago Zorg Stichting Nieuwe Nederlander Ouasilla 2
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

“Toen ik ging werken, veranderde mijn leven hier”

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Op haar 21ste kwam Ouassila Azaugag vanuit Marokko naar Nederland. De eerste 4 jaar wilde ze graag terug. Maar sinds ze bij Hago Zorg werkt, is dat veranderd.
09-01-2024
1 min.
Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Eslam
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Bij Hago Zorg ben je meer dan een werknemer"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Eslam verhuisde vanuit Egypte naar Nederland voor de liefde. Nu werkt ze als schoonmaakmedewerker en ervaart ze veel steun van haar collega's.
23-11-2023
1 min.
Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Jamila
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Op mijn werk heb ik Nederlands én Turks geleerd"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Jamila van Velzen - Kheyi kwam ruim 30 jaar geleden vanuit Marokko naar Nederland. Nu is ze VIP-coach bij Hago Zorg.
10-10-2023
2 min.