Teamleider Fabian Op De E Scooter
12-05-2021

Hago Zorg met E-scooter snel op (de) weg naar duurzame wereld

De CO2-uitstoot in Nederland moet in 2030 al met de helft omlaag. Hago Zorg gaat met de E-scooter snel op (de) weg naar duurzame wereld

Ambitieus? “Zeker, maar die duurzame aanpak zit al langer in ons, zeker in combinatie met onze dienstverlening in de zorg,” vertelt Bart Klootwijk, Operationeel directeur regio Zuid-West. “Als familiebedrijf willen we ‘goed doen’, niet alleen nu maar ook zeker voor de volgende generaties. Dit resulteert in vele initiatieven. De inzet van de E-scooter bij Hago Zorg is er één van.”

Mobiliteitsvraagstuk langs de meetlat

Hago Zorg is fan van het optimaal ondersteunen van duurzaamheid. Dat bewijst de actieve werkgroep Milieu & Duurzaamheid binnen Hago Zorg. Ingrid Kornips, Manager Kwaliteit & Compliance is één van de leden van deze werkgroep. “Het broeikasgas CO2 is een van de belangrijkste oorzaken van onze klimaatverandering,” vertelt Ingrid. “Het is niet voor niks dat ieder vraagstuk rondom mobiliteit langs de meetlat wordt gelegd. Zo is ook de E-scooter in beeld gekomen.” Bart vult aan: “In het centrum van Leiden hebben we verschillende locaties die we op één dag voor onze dienstverlening bezoeken. Allemaal korte ritten. En deze zijn natuurlijk het meest vervuilend. De inzet van een E-scooter klinkt dan als een makkelijke keuze. Maar ja qua kosten? Gelet op het bereik van de E-scooter is het verschil in kostprijs met een kleine leaseauto niet zo heel groot. Wij kiezen dus bewust als Hago Zorg voor deze duurzame oplossing.”

In de rij

Fabian van Kruining is één van de teamleiders die bijna dagelijks gebruik maakt van de E-scooter. “Ik wil niet anders meer hoor. Naast dat het sneller is ben ik blij om op deze manier mijn steentje bij te dragen aan het milieu. Ik krijg veel positieve reacties van mensen en klanten, ze vinden het allemaal goed wat we doen én een gaaf ding. Toch tof dat mijn werkgever dit initiatief neemt. Mijn collega’s staan al in de rij voor de volgende E-scooter.” En die komen eraan. In 2021 pakt Hago Zorg de pilot van de inzet van de E-scooter lokaal op in overleg met de verschillende locaties en teamleiders.

Positieve impact

Samen brengen we positieve impact op ieder mens in de zorg. “Onze uitstootvrije kilometers bewijzen dit toch maar,“ sluit Bart enthousiast af. Hago Zorg doet meer om haar missie te (onder)steunen. Zo zijn de bijdrage aan de reusachtige Compassie beer bij de ingang van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft én de Hago Zorg investering in één van de Soft points van onze opdrachtgevers mooie voorbeelden. “Maar er is al zoveel meer in onze basis,” zegt Ingrid. “Vanuit ons krachtige collectief maken we dagelijks schoon met de schoonmaakmiddelen van Alpheios. Allemaal voorzien van het Europese Ecolabel en het Cradle to Cradle Gold certificaat. Samenwerken in dit collectief is zo sterk dat positieve impact maken op deze schaal écht het verschil maakt.”

Teamleider Fabian Op De E Scooter
Teamleider Fabian Op De E Scooter

Meer blogs

Ingrid Kornips Greenteam Hago Zorg
Een betere wereld

Green Team maakt een verschil

Het hart van Hago Zorg is niet alleen oranje, maar ook zeker groen. Het bedrijf ademt impact ambitie en ziet het belang van duurzaamheid. Het Green Team is hiervoor verantwoordelijk en zorgt er inmiddels al vijf jaar voor dat "groen" een belangrijke positie blijft behouden in de bedrijfsorganisatie en strategie.
01-02-2024
1 min.
Hago Zorg Stichting Nieuwe Nederlander Ouasilla 2
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

“Toen ik ging werken, veranderde mijn leven hier”

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Op haar 21ste kwam Ouassila Azaugag vanuit Marokko naar Nederland. De eerste 4 jaar wilde ze graag terug. Maar sinds ze bij Hago Zorg werkt, is dat veranderd.
09-01-2024
1 min.
Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Eslam
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Bij Hago Zorg ben je meer dan een werknemer"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Eslam verhuisde vanuit Egypte naar Nederland voor de liefde. Nu werkt ze als schoonmaakmedewerker en ervaart ze veel steun van haar collega's.
23-11-2023
1 min.