NPS +41: trots op onze klanten en hun tevredenheid
100Vsander Bart Klootwijk 196A5513 HR
30-06-2021

Hago Zorg steunt als inclusieve werkgever ‘de 100 van Sander’

Als werkgever met een sociaal hart konden wij dit geweldige initiatief van Sander de Kramer niet negeren. Daarom! Hago Zorg is één van de 100 werkgevers in de regio Rijnmond/Rotterdam die de uitdaging aangaat om mensen aan een baan te helpen. Juist die mensen die een extra duwtje in de rug nodig hebben. En dat is inmiddels ook al gelukt.

Vol overtuiging

Sander de Kramer, wereldverbeteraar, tv-presentator en dé Four Freedoms Award in zijn pocket, startte op 19 februari zijn actie: de 100 van Sander. Doel van dit initiatief: binnen een half jaar 100 werkgevers vinden in de regio Rijnmond die mensen, die al langere tijd zonder werk thuis zitten, aan een baan willen helpen. Bart Klootwijk, Operationeel directeur bij Hago Zorg: “Toen ik hiervan hoorde dacht ik meteen, daar willen wij als inclusieve werkgever wel ons steentje aan bijdragen. Vol overtuiging.”

100Vsander Bart Klootwijk 196A5513 HR
Header 620X321
100Vsander Bart Klootwijk 196A5526 HR
Betekenisvol werk

Bij Hago Zorg, dé schoonmaakspecialist voor de Zorg, geven we richting aan betekenisvol werk. Werk biedt immers stabiliteit en verrijkt je leven. “Vanuit ons HR beleid, Vitaal Vakmanschap, streven we er naar dat ieder mens die wil én kan werken bij ons een baan kan vinden: wij geloven niet in een afstand tot de arbeidsmarkt,” vertelt Nick Vontsteen, HR adviseur bij Hago Zorg. “Wij vinden het belangrijk dat je voelt dat je in je werk een bijdrage levert die er écht toe doet. Dus ja, we omarmen dit initiatief.” Bart: “En ja met onze handtekening beloven wij dat we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen. Iemand een kans geven zodat hij/zij ook voelt en bijdraagt hoe mooi het is om écht positieve impact te brengen in de zorg.”

Ixiora zorgt voor match in Maasstad ziekenhuis

In de regio Rijnmond zitten 70.000 mensen thuis zonder werk. “Dat is echt heel veel. Teveel gewoon. Zeker als je weet dat we eigenlijk in onze specialistische branche altijd op zoek zijn naar toppers en mooi werk hebben liggen,” gaat Bart verder. “In de Corona periode natuurlijk helemaal. Dus we hebben ook al vrij snel iemand kunnen helpen.” In samenwerking met het WSP en het leerwerkakkoord van de Gemeente Rijnmond is Ixiora Baloriano al aan de slag in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Ixiora: “Ik ben zo blij met deze kans, ik werk nu 15 uur per week en vind het werk heel leuk. Op Curaçao heb ik eerder in een hotel gewerkt. Ik vind het heel fijn om het iemand naar de zin te maken. En dat doe ik nu dus ook in een ziekenhuis voor mensen die het nodig hebben. Dit geeft mij een goed gevoel. Daarbij biedt dit initiatief mij uitzicht op een volwaardige baan, hoe mooi is dat?”

Ixiora

Meer blogs

Een Leuke Invulling Van De Dag
Een betere wereld

Een leuke invulling van de dag

Iedere dag zorgen wij samen met de cliënten van Koraal voor een schone en veilige omgeving. Wij noemen dit inclusiviteit. Zo brengen wij positieve impact op ieder mens in de zorg.
11-12-2019
1 min.
Teamleider Fabian Op De E Scooter
Een betere wereld

Hago Zorg met E-scooter snel op (de) weg naar duurzame wereld

De CO2-uitstoot in Nederland moet in 2030 al met de helft omlaag en in 2050 zelfs met 95 procent. Dit heeft de Nederlandse regering besloten als ondertekenaar van het Klimaatakkoord. Familiebedrijf Vebego en daarmee ook Hago Zorg hebben zich aan deze afspraken gecommitteerd.
12-05-2021
2 min.
TOP Academie Hago Zorg Erasmus Still
Een betere wereld

Top Academie biedt perspectief voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt

In samenwerking met Learn2Work heeft Hago Zorg de TOP Academie opgericht. Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt worden door vakdocenten en medewerkers van Hago Zorg begeleid. Zo leren ze in de praktijk de kneepjes van het schoonmaakvak.
26-11-2021
1 min.