30-06-2021

Hago Zorg steunt als inclusieve werkgever ‘de 100 van Sander’

Als werkgever met een sociaal hart konden wij dit geweldige initiatief van Sander de Kramer niet negeren. Daarom! Hago Zorg is één van de 100 werkgevers in de regio Rijnmond/Rotterdam die de uitdaging aangaat om mensen aan een baan te helpen. Juist die mensen die een extra duwtje in de rug nodig hebben. En dat is inmiddels ook al gelukt.

Vol overtuiging

Sander de Kramer, wereldverbeteraar, tv-presentator en dé Four Freedoms Award in zijn pocket, startte op 19 februari zijn actie: de 100 van Sander. Doel van dit initiatief: binnen een half jaar 100 werkgevers vinden in de regio Rijnmond die mensen, die al langere tijd zonder werk thuis zitten, aan een baan willen helpen. Bart Klootwijk, Operationeel directeur bij Hago Zorg: “Toen ik hiervan hoorde dacht ik meteen, daar willen wij als inclusieve werkgever wel ons steentje aan bijdragen. Vol overtuiging.”

 

 

 

Betekenisvol werk

Bij Hago Zorg, dé schoonmaakspecialist voor de Zorg, geven we richting aan betekenisvol werk. Werk biedt immers stabiliteit en verrijkt je leven. “Vanuit ons HR beleid, Vitaal Vakmanschap, streven we er naar dat ieder mens die wil én kan werken bij ons een baan kan vinden: wij geloven niet in een afstand tot de arbeidsmarkt,” vertelt Nick Vontsteen, HR adviseur bij Hago Zorg. “Wij vinden het belangrijk dat je voelt dat je in je werk een bijdrage levert die er écht toe doet. Dus ja, we omarmen dit initiatief.” Bart: “En ja met onze handtekening beloven wij dat we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen. Iemand een kans geven zodat hij/zij ook voelt en bijdraagt hoe mooi het is om écht positieve impact te brengen in de zorg.”

Ixiora zorgt voor match in Maasstad ziekenhuis

In de regio Rijnmond zitten 70.000 mensen thuis zonder werk. “Dat is echt heel veel. Teveel gewoon. Zeker als je weet dat we eigenlijk in onze specialistische branche altijd op zoek zijn naar toppers en mooi werk hebben liggen,” gaat Bart verder. “In de Corona periode natuurlijk helemaal. Dus we hebben ook al vrij snel iemand kunnen helpen.” In samenwerking met het WSP en het leerwerkakkoord van de Gemeente Rijnmond is Ixiora Baloriano al aan de slag in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Ixiora: “Ik ben zo blij met deze kans, ik werk nu 15 uur per week en vind het werk heel leuk. Op Curaçao heb ik eerder in een hotel gewerkt. Ik vind het heel fijn om het iemand naar de zin te maken. En dat doe ik nu dus ook in een ziekenhuis voor mensen die het nodig hebben. Dit geeft mij een goed gevoel. Daarbij biedt dit initiatief mij uitzicht op een volwaardige baan, hoe mooi is dat?”

 

Werken bij Hago Zorg?

Wil je werken bij Hago Zorg? Bekijk onze vacatures, kijk of er iets tussen zit wat bij je past en solliciteer. Toch nog vragen? Vul het contactformulier in.

Vacatures en contact
Deel dit artikel: