Hago Zorg Goed Werkgeverschap Fred 1
13-04-2023

Opnieuw werkplezier door te kijken naar wat wel kan

Fred werkt sinds 2006 bij Vebego, het moederbedrijf van Hago Zorg. Hij begon als schoonmaker op het station en werd al snel gevraagd als vloerenspecialist bij het AVL. “Binnen 6 maanden werd ik voorman. Daarna heb ik verschillende leidinggevende functies gehad en veel leuke collega’s mogen aansturen”, vertelt Fred. Maar in september 2019 veranderde er iets waardoor hij zijn werk niet meer kan doen.

Lichamelijke klachten

Fred: “Ik kon niet meer. Ik was op. Ik besloot om ontslag te nemen. Maar ik miste Hago Zorg en in november 2019 was ik terug. Ik ging aan de slag bij het Prinses Máxima Centrum als vloerspecialist. Helaas kreeg ik beginnende artrose in mijn handen en kon ik mijn werk niet meer doen.”

Hago Zorg Goed Werkgeverschap Fred 2
Technische kennis

Fred stapte naar zijn leidinggevende. Samen keken ze naar wat wel mogelijk zou zijn. Hij vertelt: “Mijn leidinggevende vertelde me over de behoefte aan een keurmeester. Dat leek me wel wat. Ik heb vroeger de Lagere Technische School (LTS) gedaan en die opleiding komt nu goed van pas. Na enkele gesprekken was ik overtuigd. Ik heb verschillende cursussen gevolgd en nu keur ik alle elektrische apparaten met een stekker, ladders en rolstijgers.”

Fred is blij dat er gekeken is naar wat hij wél kan. “Ik kan bij Hago Zorg blijven werken, doe het werk met een grote lach op mijn gezicht, ik ken iedereen en ik heb geen pijn. Ik mag meedenken met oplossingen en help de organisatie om geld te besparen.”

Meer blogs

Hago Zorg Stichting Nieuwe Nederlander Ouasilla 2
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

“Toen ik ging werken, veranderde mijn leven hier”

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Op haar 21ste kwam Ouassila Azaugag vanuit Marokko naar Nederland. De eerste 4 jaar wilde ze graag terug. Maar sinds ze bij Hago Zorg werkt, is dat veranderd.
09-01-2024
1 min.
Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Eslam
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Bij Hago Zorg ben je meer dan een werknemer"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Eslam verhuisde vanuit Egypte naar Nederland voor de liefde. Nu werkt ze als schoonmaakmedewerker en ervaart ze veel steun van haar collega's.
23-11-2023
1 min.
Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Jamila
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Op mijn werk heb ik Nederlands én Turks geleerd"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Jamila van Velzen - Kheyi kwam ruim 30 jaar geleden vanuit Marokko naar Nederland. Nu is ze VIP-coach bij Hago Zorg.
10-10-2023
2 min.