NPS +41: trots op onze klanten en hun tevredenheid
Hago Zorg Goed Werkgeverschap Fred 1
13-04-2023

Opnieuw werkplezier door te kijken naar wat wel kan

Fred werkt sinds 2006 bij Vebego, het moederbedrijf van Hago Zorg. Hij begon als schoonmaker op het station en werd al snel gevraagd als vloerenspecialist bij het AVL. “Binnen 6 maanden werd ik voorman. Daarna heb ik verschillende leidinggevende functies gehad en veel leuke collega’s mogen aansturen”, vertelt Fred. Maar in september 2019 veranderde er iets waardoor hij zijn werk niet meer kan doen.

Lichamelijke klachten

Fred: “Ik kon niet meer. Ik was op. Ik besloot om ontslag te nemen. Maar ik miste Hago Zorg en in november 2019 was ik terug. Ik ging aan de slag bij het Prinses Máxima Centrum als vloerspecialist. Helaas kreeg ik beginnende artrose in mijn handen en kon ik mijn werk niet meer doen.”

Hago Zorg Goed Werkgeverschap Fred 2
Technische kennis

Fred stapte naar zijn leidinggevende. Samen keken ze naar wat wel mogelijk zou zijn. Hij vertelt: “Mijn leidinggevende vertelde me over de behoefte aan een keurmeester. Dat leek me wel wat. Ik heb vroeger de Lagere Technische School (LTS) gedaan en die opleiding komt nu goed van pas. Na enkele gesprekken was ik overtuigd. Ik heb verschillende cursussen gevolgd en nu keur ik alle elektrische apparaten met een stekker, ladders en rolstijgers.”

Fred is blij dat er gekeken is naar wat hij wél kan. “Ik kan bij Hago Zorg blijven werken, doe het werk met een grote lach op mijn gezicht, ik ken iedereen en ik heb geen pijn. Ik mag meedenken met oplossingen en help de organisatie om geld te besparen.”

Meer blogs

Academische Ziekenhuizen
Goed werkgeverschap

Opleiding 'Schoonmaken van een OK'

Avi Benimadho werkt al meer dan tien jaar als schoonmaakmedewerker in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij zorgt er onder andere voor dat patiënten in brandschone kamers kunnen verblijven. Dat is dankbaar werk, maar tóch wilde hij meer. Daarom volgde hij de opleiding ‘Schoonmaken van een OK’.
31-10-2019
3 min.
Marjan Blaauw Hago Zorg Medewerker
Goed werkgeverschap

Omgaan met mensen, daar ligt mijn kracht

Ooit begon Marjan Blaauw haar carrière zélf als schoonmaakster. Daarna vervulde ze verschillende functies. Eén ding veranderde daarbij nooit: ze werkt nog steeds het liefst met mensen. Tegenwoordig begeleidt ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
13-11-2019
2 min.
Said Medewerker Hago Zorg 2
Goed werkgeverschap

In de cleanroom voel ik me gelukkig

Door een ernstige oogaandoening zag het er naar uit dat Saïd Saddiki zijn carrière als schoonmaakmedewerker in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven moest opgeven. Gelukkig was er een oplossing: Saïd werkt sinds 2019 alleen nog in cleanrooms en operatiekamers.
23-01-2020
2 min.