Reinier De Graaf Gasthuis Hago Zorg Duurzaam 3
09-02-2023

Reinier de Graaf Gasthuis meest duurzame locatie voor Hago Zorg

Hago Zorg, onderdeel van familiebedrijf Vebego, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De afgelopen jaren is er veel aandacht besteed aan alles wat de groei naar duurzame partner versterkt. Zo heeft het logistieke proces maar ook de inzet van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen focus gekregen. “Door die focus kunnen we nu zeggen dat het team van Reinier de Graaf Gasthuis het beste resultaat heeft geboekt”, vertelt Jacques Amkreutz, Zorgcategoriemanager ziekenhuizen bij Hago Zorg.

Overtuigende aanpak

Jacques: “Binnen Hago Zorg werken we met een dashboard waarbij we onder andere het gebruik van schoonmaakmiddelen monitoren. Door het inroepen van de juiste expertise, het delen van kennis en opgedane inzichten maken we met een overtuigende aanpak het verschil. De cijfers liegen er niet om. Iris heeft met haar team een score van bijna 99% behaald door te werken met gecertificeerde duurzame middelen. Een topprestatie!”

De wereld een beetje beter maken

Reinier de Graaf Gasthuis werkt al jaren samen met Hago Zorg. “Een klant die vraagt om een goede gesprekspartner met een no-nonsense aanpak”, vertelt Iris Driessen, Klantmanager bij Hago Zorg. “En dat sluit perfect aan op onze dienstverlening. We professionaliseren onze processen continue. De score van ons team is natuurlijk de kers op de taart. Het succes hebben we bereikt door een combinatie van een aantal factoren. Een goede, uitgebreide opleiding voor onze medewerkers, het gebruik van een klein assortiment producten én een goed (product)advies. We kiezen bewust voor een lijn ecologische verantwoorde reinigingsmiddelen met Europees Ecolabel. Hiermee maken we samen de wereld een beetje beter.”

Altijd duurzame keuze

Bedrijf Alpheios, ook onderdeel van familiebedrijf Vebego, is regelmatig te vinden in het Reinier de Graaf Gasthuis voor het leveren van schoonmaakmiddelen. “Zij zien ook dat elke schoonmaakuitdaging anders is”, licht Iris toe. “Zij vinden het belangrijk om met eigen ogen de omgeving te zien. En het advies daarop te baseren. Samen bespreken we wat de wensen zijn en maakt Alpheios een voorstel op maat. We kiezen steeds vaker voor een verantwoorde, duurzame keuze met het Cradle to Cradle Gold certificaat. De producten zijn volledig biologisch afbreekbaar en met 100% hernieuwbare energie geproduceerd. In combinatie met de juiste focus ontstaat bijna als vanzelf een win-winsituatie”, sluit Iris enthousiast af.

Hago Zorg voert sinds vorig jaar de campagne Handen & Hart. Deze campagne bestaat uit vijf thema's, waaronder ‘Hand in hand voor een betere wereld’. Zij streeft naar een betere wereld. In alles wat ze doen hebben ze oog voor het milieu en vinden ze dat iedereen gelijk is. Hago Zorg creëert hiermee een veilige en gezonde werkomgeving. En maken ze positieve impact op iedereen in de zorg. Iedere dag opnieuw.

Meer blogs

Hago Zorg Raamfolie Milieu Duurzaamheid 1
Een betere wereld

Samen voor een betere wereld: Raamfolie actie Hago Zorg groot succes

De nieuwssites staan er bol van: berichten over de stijgende energiekosten en opwarming van de aarde. “We moeten in actie komen, samen en individueel. Daarom bood Hago Zorg hulp”, vertelt Ingrid Kornips, Manager Kwaliteit & Compliance én projectleider van de projectgroep Milieu & Duurzaamheid. Ingrid is één van de initiatiefnemers. Het idee ontstond om collega’s te helpen die hun huis beter willen isoleren.
31-03-2022
2 min.
TOP Academie Hago Zorg Erasmus Still
Een betere wereld

Top Academie biedt perspectief voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt

In samenwerking met Learn2Work heeft Hago Zorg de TOP Academie opgericht. Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt worden door vakdocenten en medewerkers van Hago Zorg begeleid. Zo leren ze in de praktijk de kneepjes van het schoonmaakvak.
26-11-2021
1 min.
100Vsander Bart Klootwijk 196A5513 HR
Een betere wereld

Hago Zorg steunt als inclusieve werkgever ‘de 100 van Sander’

Als werkgever met een sociaal hart konden wij dit geweldige initiatief van Sander de Kramer niet negeren. Daarom! Hago Zorg is één van de 100 werkgevers in de regio Rijnmond/Rotterdam die de uitdaging aangaat om mensen aan een baan te helpen. Juist die mensen die een extra duwtje in de rug nodig hebben. En dat is inmiddels ook al gelukt.
30-06-2021
2 min.