NPS +41: trots op onze klanten en hun tevredenheid
Hago Zorg Raamfolie Milieu Duurzaamheid 1
31-03-2022

Samen voor een betere wereld: Raamfolie actie Hago Zorg groot succes

De nieuwssites staan er bol van: berichten over de stijgende energiekosten en opwarming van de aarde. “We moeten in actie komen, samen en individueel. Daarom bood Hago Zorg hulp”, vertelt Ingrid Kornips, Manager Kwaliteit & Compliance én projectleider van de projectgroep Milieu & Duurzaamheid. Ingrid is één van de initiatiefnemers. Het idee ontstond om collega’s te helpen die hun huis beter willen isoleren.

Raamfolie pakket voor iedere medewerker

“We besloten pakketten met isolerende raamfolie gratis aan te bieden aan iedereen die dit kon gebruiken”, gaat Ingrid verder. “Door het plaatsen van raamfolie kan je namelijk al fors besparen op je energierekening. Het vormt een onzichtbare luchtisolatiebuffer, vergelijkbaar met een extra glaslaag.” In november 2021 plaatste Hago Zorg daarom een oproep. De boodschap? ‘Wie wil er geld besparen op zijn/haar energierekening? Want Hago Zorg helpt je graag.’ Alle schoonmaak-, service-, en kantoormedewerkers van Hago Zorg konden aangeven hoeveel pakketjes raamfolie ze wilden ontvangen. “Nou en dat hebben we geweten, wat een succes is dit. In nog geen twee maanden tijd werden er al honderden pakketjes besteld en iedere dag komen er nog aanvragen binnen.”

Aan de slag

Majella Gijzen, schoonmaakmedewerkster bij zorggroep Ter Weel voor Hago Zorg heeft meteen gereageerd. “Ik heb in mijn huurhuis zoveel last van vocht, schimmel, zwammen en beslagen ramen in de winter”, vertelt Majella. “Dit was voor mij weer iets om uit te proberen, ik heb al eerder veel stappen ondernomen. Na binnenkomst van het pakket ben ik ook gelijk aan de slag gegaan. De folie zit door de nattigheid nog niet helemaal strak maar gelukkig toch nu al resultaat. Ik ben blij dat mijn werkgever dit voor mij doet en meedenkt, ook in dit soort zaken.”

Hago Zorg Raamfolie Milieu Duurzaamheid 1
Geen beslagen ramen meer

Ook Nelly Hubertus, medewerker kwaliteit bij Hago Zorg ging enthousiast aan de slag. “Voor mijn werk reis ik door het hele land, kom ik op veel klantlocaties en zie ik dus veel collega’s. Ik was nieuwsgierig, wilde het zelf proberen zodat ik mijn ervaring kan delen. Onze voordeur heeft enkel glas en is altijd beslagen in de winter. Voor de kou hebben we een gordijn opgehangen en tochtstrippen geplaatst. De folie was nieuw voor mij. Ik heb de instructie gevolgd en met een föhn de folie heel mooi strak op het raam gekregen. Het scheelt écht in warmte en heb geen beslagen ramen meer. Ik ga nu ook de andere ramen doen, deze zijn wel van dubbel glas maar al 30 jaar oud. Ik ben niet echt handig maar een kind kan de was doen. Ik ben hier echt enthousiast over.”

De feiten op een rij

Hago Zorg heeft haar programma Milieu & Duurzaamheid hoog op haar actielijst staan. Ieder jaar bedenkt het projectteam een actie waarmee zij zichtbare en meetbare impact creëren. Met deze actie heeft Hago Zorg voor haar medewerkers 390 isolerende raamfoliepakketjes verzonden. Per pakket kan 2,5 m2 raam worden geïsoleerd. Het resultaat? 975 m2 meer geïsoleerde ramen in Nederland.
Dat betekent een besparing van 13.065 m3 gas per jaar wat vervolgens een reductie van 23.517 kilogram CO2 oplevert! Als dat geen positieve impact is.

 

Hago Zorg Raamfolie Milieu Duurzaamheid 2

Meer blogs

Een Leuke Invulling Van De Dag
Een betere wereld

Een leuke invulling van de dag

Iedere dag zorgen wij samen met de cliënten van Koraal voor een schone en veilige omgeving. Wij noemen dit inclusiviteit. Zo brengen wij positieve impact op ieder mens in de zorg.
11-12-2019
1 min.
Teamleider Fabian Op De E Scooter
Een betere wereld

Hago Zorg met E-scooter snel op (de) weg naar duurzame wereld

De CO2-uitstoot in Nederland moet in 2030 al met de helft omlaag en in 2050 zelfs met 95 procent. Dit heeft de Nederlandse regering besloten als ondertekenaar van het Klimaatakkoord. Familiebedrijf Vebego en daarmee ook Hago Zorg hebben zich aan deze afspraken gecommitteerd.
12-05-2021
2 min.
100Vsander Bart Klootwijk 196A5513 HR
Een betere wereld

Hago Zorg steunt als inclusieve werkgever ‘de 100 van Sander’

Als werkgever met een sociaal hart konden wij dit geweldige initiatief van Sander de Kramer niet negeren. Daarom! Hago Zorg is één van de 100 werkgevers in de regio Rijnmond/Rotterdam die de uitdaging aangaat om mensen aan een baan te helpen. Juist die mensen die een extra duwtje in de rug nodig hebben. En dat is inmiddels ook al gelukt.
30-06-2021
2 min.