Hago Zorg Raamfolie Milieu Duurzaamheid 1
31-03-2022

Samen voor een betere wereld: Raamfolie actie Hago Zorg groot succes

De nieuwssites staan er bol van: berichten over de stijgende energiekosten en opwarming van de aarde. “We moeten in actie komen, samen en individueel. Daarom bood Hago Zorg hulp”, vertelt Ingrid Kornips, Manager Kwaliteit & Compliance én projectleider van de projectgroep Milieu & Duurzaamheid. Ingrid is één van de initiatiefnemers. Het idee ontstond om collega’s te helpen die hun huis beter willen isoleren.

Raamfolie pakket voor iedere medewerker

“We besloten pakketten met isolerende raamfolie gratis aan te bieden aan iedereen die dit kon gebruiken”, gaat Ingrid verder. “Door het plaatsen van raamfolie kan je namelijk al fors besparen op je energierekening. Het vormt een onzichtbare luchtisolatiebuffer, vergelijkbaar met een extra glaslaag.” In november 2021 plaatste Hago Zorg daarom een oproep. De boodschap? ‘Wie wil er geld besparen op zijn/haar energierekening? Want Hago Zorg helpt je graag.’ Alle schoonmaak-, service-, en kantoormedewerkers van Hago Zorg konden aangeven hoeveel pakketjes raamfolie ze wilden ontvangen. “Nou en dat hebben we geweten, wat een succes is dit. In nog geen twee maanden tijd werden er al honderden pakketjes besteld en iedere dag komen er nog aanvragen binnen.”

Aan de slag

Majella Gijzen, schoonmaakmedewerkster bij zorggroep Ter Weel voor Hago Zorg heeft meteen gereageerd. “Ik heb in mijn huurhuis zoveel last van vocht, schimmel, zwammen en beslagen ramen in de winter”, vertelt Majella. “Dit was voor mij weer iets om uit te proberen, ik heb al eerder veel stappen ondernomen. Na binnenkomst van het pakket ben ik ook gelijk aan de slag gegaan. De folie zit door de nattigheid nog niet helemaal strak maar gelukkig toch nu al resultaat. Ik ben blij dat mijn werkgever dit voor mij doet en meedenkt, ook in dit soort zaken.”

Hago Zorg Raamfolie Milieu Duurzaamheid 1
Geen beslagen ramen meer

Ook Nelly Hubertus, medewerker kwaliteit bij Hago Zorg ging enthousiast aan de slag. “Voor mijn werk reis ik door het hele land, kom ik op veel klantlocaties en zie ik dus veel collega’s. Ik was nieuwsgierig, wilde het zelf proberen zodat ik mijn ervaring kan delen. Onze voordeur heeft enkel glas en is altijd beslagen in de winter. Voor de kou hebben we een gordijn opgehangen en tochtstrippen geplaatst. De folie was nieuw voor mij. Ik heb de instructie gevolgd en met een föhn de folie heel mooi strak op het raam gekregen. Het scheelt écht in warmte en heb geen beslagen ramen meer. Ik ga nu ook de andere ramen doen, deze zijn wel van dubbel glas maar al 30 jaar oud. Ik ben niet echt handig maar een kind kan de was doen. Ik ben hier echt enthousiast over.”

De feiten op een rij

Hago Zorg heeft haar programma Milieu & Duurzaamheid hoog op haar actielijst staan. Ieder jaar bedenkt het projectteam een actie waarmee zij zichtbare en meetbare impact creëren. Met deze actie heeft Hago Zorg voor haar medewerkers 390 isolerende raamfoliepakketjes verzonden. Per pakket kan 2,5 m2 raam worden geïsoleerd. Het resultaat? 975 m2 meer geïsoleerde ramen in Nederland.
Dat betekent een besparing van 13.065 m3 gas per jaar wat vervolgens een reductie van 23.517 kilogram CO2 oplevert! Als dat geen positieve impact is.

 

Hago Zorg Raamfolie Milieu Duurzaamheid 2

Meer blogs

Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Eslam
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Bij Hago Zorg ben je meer dan een werknemer"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Eslam verhuisde vanuit Egypte naar Nederland voor de liefde. Nu werkt ze als schoonmaakmedewerker en ervaart ze veel steun van haar collega's.
23-11-2023
1 min.
Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Jamila
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Op mijn werk heb ik Nederlands én Turks geleerd"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Jamila van Velzen - Kheyi kwam ruim 30 jaar geleden vanuit Marokko naar Nederland. Nu is ze VIP-coach bij Hago Zorg.
10-10-2023
2 min.
Reinier De Graaf Gasthuis Hago Zorg Duurzaam 3
Een betere wereld

Reinier de Graaf Gasthuis meest duurzame locatie voor Hago Zorg

De afgelopen jaren is er veel aandacht besteed aan alles wat de groei naar duurzame partner versterkt. Zo heeft het logistieke proces maar ook de inzet van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen focus gekregen.
09-02-2023
2 min.