Vebego Foundation Sam & Hago Zorg
26-01-2023

Zorgeloze verjaardag voor de kinderen van Abdul

Abdul werkt sinds 2014 bij Hago Zorg. Een tijdje terug nam hij contact op met de Vebego Foundation voor een steuntje in de rug. Want rond komen is niet altijd makkelijk. “Sommige mensen schamen zich ervoor om hulp te vragen, maar dat hoeft echt niet.”

Abdul: “Mijn vrouw en ik hebben een prachtig gezin met vijf kinderen. De drie jongsten (13, 6 en 4 jaar) wonen nog thuis. Ik werk 38 uur per week en pak zoveel mogelijk weekenddiensten mee. Ook mijn vrouw werkt parttime. Toch is het niet altijd makkelijk om rond te komen. Neem de energierekening. Die is nu drie keer zo duur geworden. Maar ook schoolspullen kopen of de kinderen hun verjaardag laten vieren, zijn een zware financiële last voor ons gezin.”

Abdul Hago Zorg 1 (1)
Schoolspullen en verjaardagsbox

Hij vervolgt: “Tijdens een presentatie hoorde ik wat de Foundation kan betekenen voor medewerkers van Vebego, het familiebedrijf waar Hago Zorg onderdeel van is. Dat vond ik zo’n warm gebaar! Ik heb een bericht gestuurd en kreeg een fijne reactie. We zijn samen schoolspullen voor mijn jongste zoon gaan kopen. En de kinderen krijgen voortaan een verjaardagsbox van Stichting Jarige Job. Zo kunnen we toch genieten van een feestje.”

Durf te vragen

Deze hulp is er voor álle medewerkers van Vebego. Dus ook voor de medewerkers van Hago Zorg. “Sommige mensen schamen zich ervoor om hulp te vragen, maar dat hoeft echt niet”, zegt Abdul. “Er is veel mogelijk, weet ik uit ervaring. Je kunt ook je leidinggevende vragen je te helpen met zo’n berichtje aan de Foundation.”

Een stukje rust

Vebego Foundation werkt samen met stichting Sam& om alle medewerkers waar nodig te helpen. Bijvoorbeeld voor schoolspullen, sporten, muziekles of het vieren van een verjaardag. De steun brengt vaak een stukje verlichting en rust. Wil je weten wat de Vebego Foundation voor jou als Hago Zorg medewerker kan betekenen? Informeer dan eens bij je leidinggevende, die helpt je graag verder.

Meer blogs

Hago Zorg Stichting Nieuwe Nederlander Ouasilla 2
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

“Toen ik ging werken, veranderde mijn leven hier”

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Op haar 21ste kwam Ouassila Azaugag vanuit Marokko naar Nederland. De eerste 4 jaar wilde ze graag terug. Maar sinds ze bij Hago Zorg werkt, is dat veranderd.
09-01-2024
1 min.
Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Eslam
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Bij Hago Zorg ben je meer dan een werknemer"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Eslam verhuisde vanuit Egypte naar Nederland voor de liefde. Nu werkt ze als schoonmaakmedewerker en ervaart ze veel steun van haar collega's.
23-11-2023
1 min.
Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Jamila
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Op mijn werk heb ik Nederlands én Turks geleerd"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Jamila van Velzen - Kheyi kwam ruim 30 jaar geleden vanuit Marokko naar Nederland. Nu is ze VIP-coach bij Hago Zorg.
10-10-2023
2 min.