NPS +41: trots op onze klanten en hun tevredenheid
Vebego Foundation Sam & Hago Zorg
26-01-2023

Zorgeloze verjaardag voor de kinderen van Abdul

Abdul werkt sinds 2014 bij Hago Zorg. Een tijdje terug nam hij contact op met de Vebego Foundation voor een steuntje in de rug. Want rond komen is niet altijd makkelijk. “Sommige mensen schamen zich ervoor om hulp te vragen, maar dat hoeft echt niet.”

Abdul: “Mijn vrouw en ik hebben een prachtig gezin met vijf kinderen. De drie jongsten (13, 6 en 4 jaar) wonen nog thuis. Ik werk 38 uur per week en pak zoveel mogelijk weekenddiensten mee. Ook mijn vrouw werkt parttime. Toch is het niet altijd makkelijk om rond te komen. Neem de energierekening. Die is nu drie keer zo duur geworden. Maar ook schoolspullen kopen of de kinderen hun verjaardag laten vieren, zijn een zware financiële last voor ons gezin.”

Abdul Hago Zorg 1 (1)
Schoolspullen en verjaardagsbox

Hij vervolgt: “Tijdens een presentatie hoorde ik wat de Foundation kan betekenen voor medewerkers van Vebego, het familiebedrijf waar Hago Zorg onderdeel van is. Dat vond ik zo’n warm gebaar! Ik heb een bericht gestuurd en kreeg een fijne reactie. We zijn samen schoolspullen voor mijn jongste zoon gaan kopen. En de kinderen krijgen voortaan een verjaardagsbox van Stichting Jarige Job. Zo kunnen we toch genieten van een feestje.”

Durf te vragen

Deze hulp is er voor álle medewerkers van Vebego. Dus ook voor de medewerkers van Hago Zorg. “Sommige mensen schamen zich ervoor om hulp te vragen, maar dat hoeft echt niet”, zegt Abdul. “Er is veel mogelijk, weet ik uit ervaring. Je kunt ook je leidinggevende vragen je te helpen met zo’n berichtje aan de Foundation.”

Een stukje rust

Vebego Foundation werkt samen met stichting Sam& om alle medewerkers waar nodig te helpen. Bijvoorbeeld voor schoolspullen, sporten, muziekles of het vieren van een verjaardag. De steun brengt vaak een stukje verlichting en rust. Wil je weten wat de Vebego Foundation voor jou als Hago Zorg medewerker kan betekenen? Informeer dan eens bij je leidinggevende, die helpt je graag verder.

Meer blogs

Academische Ziekenhuizen
Goed werkgeverschap

Opleiding 'Schoonmaken van een OK'

Avi Benimadho werkt al meer dan tien jaar als schoonmaakmedewerker in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij zorgt er onder andere voor dat patiënten in brandschone kamers kunnen verblijven. Dat is dankbaar werk, maar tóch wilde hij meer. Daarom volgde hij de opleiding ‘Schoonmaken van een OK’.
31-10-2019
3 min.
Marjan Blaauw Hago Zorg Medewerker
Goed werkgeverschap

Omgaan met mensen, daar ligt mijn kracht

Ooit begon Marjan Blaauw haar carrière zélf als schoonmaakster. Daarna vervulde ze verschillende functies. Eén ding veranderde daarbij nooit: ze werkt nog steeds het liefst met mensen. Tegenwoordig begeleidt ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
13-11-2019
2 min.
Said Medewerker Hago Zorg 2
Goed werkgeverschap

In de cleanroom voel ik me gelukkig

Door een ernstige oogaandoening zag het er naar uit dat Saïd Saddiki zijn carrière als schoonmaakmedewerker in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven moest opgeven. Gelukkig was er een oplossing: Saïd werkt sinds 2019 alleen nog in cleanrooms en operatiekamers.
23-01-2020
2 min.