Marjan Blaauw Hago Zorg Medewerker
Jacques Zorgcategoriemanager Academische Ziekenhuizen

Meer weten?

13-11-2019

Omgaan met mensen, daar ligt mijn kracht

Ooit begon Marjan Blaauw haar carrière zélf als schoonmaakster. Daarna vervulde ze verschillende functies. Eén ding veranderde daarbij nooit: ze werkt nog steeds het liefst met mensen. Tegenwoordig begeleidt ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ze heeft een van de mooiste beroepen van de wereld, vindt Marjan zelf. Want het begeleiden van 'participatiemedewerkers' is dankbaar werk. "Nou en of!", aldus Marjan. "Ik werk iedere dag met ontzettend aardige en enthousiaste mensen. Ze hebben ieder hun bijzondere achtergrond. Vaak betekent dat dat ze extra behoefte hebben aan uitleg of begeleiding. Ze hebben soms heel wat meegemaakt! Samen gaan we aan de slag, op zoek naar een passende functie."

"Omgaan met mensen: dáár ligt mijn kracht."

Werkplezier

Marjan werkt sinds 2007 bij Hago Zorg. Al die jaren is ze actief in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). "Sinds twee jaar werk ik in deze functie, waarin ik dus participatiemedewerkers begeleid. Daarvoor was ik objectleidster bij UMCG Service. Dat was ook heel leuk, maar ik vond dat ik te veel met cijfers bezig was. Omgaan met mensen: dáár ligt mijn kracht. Handjes aan het werk krijgen, maar ook zorgen dat al die mensen met plezier naar hun werk gaan."

Fijne werkplek

Dat laatste is meestal geen probleem, ziet Marjan. "Met de tussenpersoon of coach bespreken we van tevoren iemands persoonlijke situatie. Daarna gaan we aan de slag. De participatiemedewerkers zijn vaak heel dankbaar. Ze vinden het heerlijk om te werken en bij een team te horen. Dat laten ze merken als ik met ze in gesprek ben. Dat is waar ik het voor doe! Iedereen verdient toch een fijne werkplek? En een functie waar je gelukkig van wordt? Het klinkt zo eenvoudig, maar het betekent vaak heel veel.

Opbloeien

Zelf geniet Marjan ook erg van het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Zeker als je ze ziet opbloeien. Sommigen kunnen bijvoorbeeld na een paar maanden al voor een deel zelfstandig werken. Dat ik zelf ooit als schoonmaakster begonnen ben, is een voordeel. Ik weet wat het vak inhoudt, hoeveel tijd sommige werkzaamheden kosten en help graag als ik zie dat iemand vastloopt. Ondertussen maken we een praatje. Over werk, hoe het thuis gaat, met de kinderen, noem maar op. We maken er gewoon een gezellige boel van, zo zit ik nu eenmaal in elkaar."

Vitaal Vakmanschap

Wij vinden het belangrijk dat het werk past bij onze medewerkers.

Meer over onze medewerkers
Marjan Blaauw Hago Zorg Medewerker

Meer blogs

Hago Zorg Stichting Nieuwe Nederlander Ouasilla 2
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

“Toen ik ging werken, veranderde mijn leven hier”

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Op haar 21ste kwam Ouassila Azaugag vanuit Marokko naar Nederland. De eerste 4 jaar wilde ze graag terug. Maar sinds ze bij Hago Zorg werkt, is dat veranderd.
09-01-2024
1 min.
Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Eslam
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Bij Hago Zorg ben je meer dan een werknemer"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Eslam verhuisde vanuit Egypte naar Nederland voor de liefde. Nu werkt ze als schoonmaakmedewerker en ervaart ze veel steun van haar collega's.
23-11-2023
1 min.
Stichting Nieuwe Nederlander Hago Zorg Jamila
Goed werkgeverschap, Een betere wereld

"Op mijn werk heb ik Nederlands én Turks geleerd"

Bij Hago Zorg zijn statushouders van harte welkom. Daarom zijn we partner van stichting Nieuwe Nederlanders. Jamila van Velzen - Kheyi kwam ruim 30 jaar geleden vanuit Marokko naar Nederland. Nu is ze VIP-coach bij Hago Zorg.
10-10-2023
2 min.